Stiže dizel zavejanim opštinama

BEOGRAD, 13. januara 2012. (Beta) - Vlada Srbije usvojila je zaključak kojim će Robne rezerve robne rezerve bespovratno isporučiti po 5.000 litara dizel goriva D-2 svakoj od ugroženih opština, čija je ukupna vrednosti od 3,17 miliona dinara.

Lokalne samouprave su se dopisima obratile Vladi Srbije sa zahtevom da Robne rezerve pruže pomoć kako bi se otklonile posledice vremenske nepogode, odnosno očistio sneg radi hitne intervencije na sanaciji putne infrastrukture i terena gde se nalaze ugrožena domaćinstva i zavejana područja opština.

Dizel gorivo iz Robnih rezervi koristiće se samo kao pogonsko gorivo za rad gradjevinskih mašina, prevashodno buldožera.

U Srbiji prethodne noći nije bilo većih snežnih padavina, ali smetovi i dalje otežavaju život u pojedinim delovima zemlje, na Pešterskoj visoravni, u opštini Nova Varoš, okolini Ivanjice, opštini Crna Trava i Pčinjskom okrugu.

U Crnoj Travi oko 450 domaćinstava još nema struju, dok u opštinama Vladičin Han, Vranje i Bujanovac od petka je bez struje oko 360 domaćinstava u 11 sela, jer do mesta gde su kvarovi na dalekovodima ne može da se dodje zbog snežnih smetova.

Pogledajte još