Pitu majstoru ispeci!

Branka je dobila brzo odgovor od predstavnika "Boša", koji tvrde da je šporet ispravan, ali da pita koju je Branka pekla nije bilo dovoljno nauljena.

Kako piše "Blic", Branka je šporet kupila 30. decembra 2010. i nekoliko dana kasnije požalila se servisnoj službi u Novom Sadu da ne peče dobro.

- Donji grejač radi loše pa su jela neravnomerno ispečena. Pozvali smo ovlašćeni servis u Novom Sadu i oni su bez otvaranja aparata rekli da je šporet takav. Iz Beograda su zahtevali da se u šporetu pripremi neko jelo i da ga serviseri fotografišu. Napravila sam pitu koja je ispala neravnomerno ispečena. Odgovor koji smo dobili glasio je da pita nije bila dovoljno nauljena i da, ukoliko i dalje nismo zadovoljni, šporet donesemo u Beograd i da tamo napravimo još jednu pitu - priča Branka.

Majstori tvrde da je šporet dobar

Serviseri su je posavetovali kako da koristi šporet, istakavši da, ukoliko je tehnički ispravan, neravnomerno ispečeno jelo ukazuje da treba promeniti podešavanja.

Blažo Radinović, tehnički instruktor "Boša" koji je Branki poslao ovaj odgovor, kaže za "Blic" da je od strane servisne službe bilo neosporno dokazano da Brankin šporet ispravno funkcioniše.

- Svakako smo želeli da gospođi ponudimo pomoć i predložili joj da o trošku servisne službe dostavimo aparat u centralni servis u Beograd. Pošto joj taj predlog nije odgovarao, gospođa i centralni servis su se zajednički dogovorili da ispeče jedno jelo u prisustvu servisera. Ovlašćeni servis je potvrdio tehničku ispravnost šporeta. Tu se pokazalo kako je kod aparata novije generacije potrebno poštovati pravila upotrebe, koja mogu biti malo drugačija nego kod starih modela - kaže Radinović.

Da vidimo kako mikser muti jaja

Da građani dobijaju slične neobične zahteve potvrđuje i primer Biljane iz Beograda koja je zbog popravke miksera morala da muti jaja, a isto su uradili i serviseri. „Pokušali su da njime umute jaje, koje se ni posle pola sata nije zapenilo. Objasnili su da je sve OK i da mikser tako radi”, priča Biljana. Jedna Beograđanka se žalila da joj veš opran u novoj mašini smrdi.

- Veš sam prala i u prisustvu servisera da bi ga on omirisao, ali ništa. Vukli su me za nos dok im nisam ozbiljno pripretila inspekcijom, tako da sam posle skoro godinu dana dobila novu - priča ona.

Pogledajte još