Javne nabavke za glasačke kutije, paravane i lampe

BEOGRAD, 13. januara 2012. (Beta) - Republička izborna komisija (RIK) odlučila je u petak da pokrene postupak javnih nabavki sredstava potrebnih biračkim mestima za predstojeće parlamentarne izbore, ukupne vrednosti 39 miliona dinara.

Za nabavku 2.000 glasačkih kutija predvidjeno je 13 miliona dinara, za 9.000 UV lampi i 25.000 flašica spreja za obeležavanje prsta birača 20 miliona, za 36 setova kartonskih paravana dva miliona, a za 20.000 vreća za transport izbornog materijala nešto više od milion dinara.

Takodje, javna nabavka biće pokrenuta i za izradu kompjuterskog softvera za podršku radu RIK-a za šta su predvidjena tri miliona dinara, a sve javne nabavke sprovešće sedmočlana komisija na čelu sa Vesnom Ćirić iz Demokratske stranke.

U toj komisiji biće i Biljana Krasić iz Srpske radikalne stranke, Dragiša Okolišanov iz Demokratske stranke Srbije, Snežana Vukotić iz Srpske napredne stranke (SNS), Miodrag Petrović iz Ujedinjenih regiona Srbije, kao i Milan Brzaković i Dragan Djuragić iz stručne službe parlamenta.

Kako se navodi u odlukama usvojenim na sednici RIK-a, okvirno vreme zaključenja ugovora o javnim nabavkama je mart, a okvirno vreme realizacije nabavki april, dok je za izradu softvera vreme realizacije je septembar.

Pogledajte još