Ćelava barbika u borbi protiv raka

Barbika bez kose je ideja dve žena koje imaju iskustva u vezi sa opakim bolestima i koje žele da podignu svest kod ljudi o takvim bolestima, prenosi FoNet.

Rebeka Sajpin i Džejn Bingam pokrenule su Fejsbuku stranicu "Lepa i ćelava Barbi! Da vidimo da li možemo da je napravimo", piše britanski tabloid San.

Onlajn pokret koji traži da proizvođač napravi ćelavu Barbiku već ima više od 83.000 navijača.

Rebekina dvanaestogodišnja kćerka Kin Inič izgubila je kosu nakon hemoterapije u lečenja leukemije.

Rebeka (32), koja živi u Kaliforniji, kaže da većini obolele dece, koju je imala priliku da upozna, teže pada gubitak kose nego dijagnoza o teškoj bolesti.

Džejn (41), koja živi u Nju Džersiju izgubila je kosu posle terapije za lečenje raka limfoma. Ona je rekla da je to teško palo njenoj devetogodišnjoj kćerki koja je počela nositi maramu kao i njena mama.

Iako online kampanja veoma dobro napreduje, proizvođač Matel se još nije izjasnio. Žene su izjavile da su pisale Matelu, ali odgovor još nisu dobile. Fanovi na Fejsbuku šalju poruke podrške i ističu da je ćelava Barbi potrebna što pre.

Oni, između ostalog, pišu da bi to puno pomoglo oboleloj deci da se ne osećaju odbačenim, a tu je i prijedlog da se deo prihoda od prodaje nove lutke usmeri u istraživanje i lečenje raka.

Pogledajte još