Zukorlić oduševljen zbog odbijanja ordena Republike Srpske

0

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić izrazio je u subotu oduševljenje, ponos i poštovanje prema muftiji banjalučkom Edhemu Čamdžiću zbog odbijanja ordena časti koji mu je ponudio predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Ovaj čin predstavlja odraz najvišeg stepena dostojanstva, baš onako kako dolikuje muftiji koji vrši svoju dužnost u izuzetno teškim okolnostima na prostoru gde je izvršen genocid. Vaš gest je najčasnije delo koje je učinio jedan nosilac ahmedije u poslednje dve decenije„, naveo je Zukorlić u izjavi objavljenoj na sajtu Islamske zajednice u Srbiji (www.islamaskazajednica.org).

Kako je naveo, muslimani u Sandžaku posebno razumeju stvarnu pozadinu pokušaja da se, navodnim, odlikovanjem unese razdor u redove uleme.

„To je bio pokušaj po beogradskom receptu da se, u vreme napada na reisulemu Mustafu Cerića, poruči da postoje i oni koji su spremni na kolaboraciju„, naveo je Zukorlić i dodao da je agresija na Islamsku zajednicu u Srbiji pre četiri i po godine predstavljala samo prvi korak za razaranje Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.