Festival Kustendorf počinje u utorak

0

Međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf počinje na Mokroj Gori u utorak 17. januara, a na sedmodnevnoj smotri biće predstavljena neka od najboljih autorskih ostvarenja nove produkcije.

Počasni gost petog Kustendorfa biće francuski glumac Tahar Rahim, a festival će posetiti i američki režiser Ejbel Ferara, glumica Izabel Iper i holivudska zvezda Benisio del Toro, braća Darden, Marđan Satrapi, Frederika Aspok i druga značajna imena iz sveta filma, prenosi Beta.

Na festivalu posvećenom budućim filmskim stvaraocima i velikanima savremenog autorskog filma, biće prikazani filmovi reditelja Kim Ki-duka iz Južne Koreje i Nurija Bilge Džejlana iz Turske, a za studente će biti organizovana i predavanja dvojice autora.

Biće predstavljen nemački reditelj Anders Drezen i njegov film „Zaustavljen na putu“, Ejbel Ferare i ostvarenje „4:44 – Poslednji dan na Zemlji“ i Kim Ki-dukov „Ariang“.

Predstaviće se i režiseri Marđan Satrapi i Vinsent Pinoa, autori filma „Piletina sa šljivama„, Aškar Farhadi sa filmom „Razvod: Nader i Simin“ za koji je osvojio „Zlatnog medveda“ u Berlinu prošle godine i autorka pobedničkog ostvarenja u Marakešu „Van granicaFrederika Aspok iz Danske.

U takmičarskom programu je 20 filmova izabranih u konkurenciji više od 200 prijavljenih ostvarenja, a najbolje radove izabraće predsednica i članovi žirija iranska glumica Lejla Hatami, francuski producent Pjer Edelman i srpski glumac Zoran Cvijanović.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.