Sa broda spaseno četvoro državljana Srbije!

0

Na sigurnom je četvoro državljana Srbije – tri putnika i jedan član posade nastradalog luksuznog broda za krstarenje "Kosta Konkordija", rekao je danas agenciji Beta zvaniccnik Ambasade Srbije u Italiji.

Slavoljub Matić, šef Konzularnog odeljenja Ambasade u Rimu je u mestu Groseto, naspram ostrva Điljo gde se u petak uveče dogodila nesreća.

Matić je telefonom rekao agenciji Beta da je bračni par Vujović evakuisan posle nesreće, da nisu povređeni i da su dobili putne isprave da mogu da se vrate kući.

Sa njima je evakusiana i Svetlana Krsmanović koja nije tražila pomoć Konzulata.

Iz broda je spasena i Sara Janjić, član posade, koja je ostala bez ikakvih dokumenata i novca. Ona je u Grosetu gde čeka uputstva kompanije koja ju je angažovala.

Ambasada će joj pomoći u izdavanju dokumenata, i u novcu ako treba„, rekao je Matić i dodao da je ona radila u brodskoj prodavnici.

Matić je rekao da nema zvanične informacije o tome da li je na havarisanom brodu bilo još putnika ili članova posade sa državljanstvom Srbije.

On je rekao da su neformalno od Sare Janjić čuli da je među osobljem samo ona bila iz Srbije. Govorilo se da je jedan mašinista Srbin, ali je ona rekla da je on Slovenac.

SVE O TEMI: Brodolom kruzera Kosta Konkordija

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.