Spektakl i običaj koštao putnike kruzera Costa Concordia

0

Rizični običaj kruzera da prođu blizu ostrva Điljo da bi pozdravili stanovnike, po svemu sudeći je doprineo tome da se luksuzni turistički brod "Kosta Konkordija" nasuče u blizini obala Toskane, rekli su zvaničnici, ali i očevici.

Neki očevici su ispričali da je posada kruzera Concordia priredila stanovnicima spektakularnu paradu dok je brod prolazio pored ostrva.

U prilog ovoj teoriji, list „Stampa“ je danas objavio pismo, napisano u avgustu prošle godine, u kome se gradonačelnik Đilja, Serđo Orteli, zahvaljuje kapetanu „Kosta Konkordije“ na „neverovatnom spektaklu“ koji je priredio stanovnicima ostrva prilikom jednog prethodnog prolaska tim putem.

Običaji, i to nimalo naivni postoje i u vazduhoplovstvu, čućete od svakog starijeg iskusnog vojnog pilota sa prostora ex-YU. U želji da impresioniraju, ne grad ili mesto, nego samo jednu devojku, neretko su izvodili akrobacije u blizini ili iznad njene kuće ili zgrade. Neke od tih neovlašćenih bravuroza bile su su strogo kažnjene, a na neke se gledalo sa simpatijama i jednostavno su „prećutane“.

Poginulo najmanje pet ljudi, a 67 je povređeno, dok spasilačke ekipe tragaju za još 15 putnika i članova posade, prenosi B92 .

Na brodu se nalazilo četvoro državljana Srbije – troje putnika i jedan član posade. Oni su, kako je saopštio šef Konzularnog odeljenja Ambasade u Rimu Slavoljub Matić, dobro.

Kapetanu „KonkordijeFrančesku Sketinu, koji je napustio brod pre putnika, tužilaštvo je danas odredilo pritvor nakon višečasovnog ispitivanja.

Kapetan Sketino rekao je da je odluku o evakuaciji doneo pod pritiskom, ističući da je mislio da su svi putnici već bili spaseni kada je on napuštao brod.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.