Spektakl i običaj koštao putnike kruzera Costa Concordia

Neki očevici su ispričali da je posada kruzera Concordia priredila stanovnicima spektakularnu paradu dok je brod prolazio pored ostrva.

U prilog ovoj teoriji, list "Stampa" je danas objavio pismo, napisano u avgustu prošle godine, u kome se gradonačelnik Đilja, Serđo Orteli, zahvaljuje kapetanu "Kosta Konkordije" na "neverovatnom spektaklu" koji je priredio stanovnicima ostrva prilikom jednog prethodnog prolaska tim putem.

Običaji, i to nimalo naivni postoje i u vazduhoplovstvu, čućete od svakog starijeg iskusnog vojnog pilota sa prostora ex-YU. U želji da impresioniraju, ne grad ili mesto, nego samo jednu devojku, neretko su izvodili akrobacije u blizini ili iznad njene kuće ili zgrade. Neke od tih neovlašćenih bravuroza bile su su strogo kažnjene, a na neke se gledalo sa simpatijama i jednostavno su "prećutane".

Poginulo najmanje pet ljudi, a 67 je povređeno, dok spasilačke ekipe tragaju za još 15 putnika i članova posade, prenosi B92 .

Na brodu se nalazilo četvoro državljana Srbije - troje putnika i jedan član posade. Oni su, kako je saopštio šef Konzularnog odeljenja Ambasade u Rimu Slavoljub Matić, dobro.

Kapetanu "Konkordije" Frančesku Sketinu, koji je napustio brod pre putnika, tužilaštvo je danas odredilo pritvor nakon višečasovnog ispitivanja.

Kapetan Sketino rekao je da je odluku o evakuaciji doneo pod pritiskom, ističući da je mislio da su svi putnici već bili spaseni kada je on napuštao brod.

Pogledajte još