Orlovi čekaju Dance uz pesmu!

Pesma na današnjem repertoaru bila je narodna "Dva galeba bela" Šabana Šaulića, a igrači su je pevali tokom zajedničke šetnje u Kovilovu, čime su zamenili prepodnevni trening.

Igrači su dobrio raspoloženi i motivisani za sutrašnji meč protiv Danske, jedne od najboljih reprezentacija sveta.

"Danci nam tradicionalno ne odgovaraju, ali tradicija je tu da se ruši. Došlo je vreme da pokažemo svoju snagu. Imaju najbolja krila na svetu, ali prihvatamo izazov. Posle utakmice ćemo videti gde smo", rekao je golman Darko Stanić.

Srbija je pobedila Poljsku sa 22:18 u prvom kolu takmičenja.

"Taj rezultat nije realan. Realnije je bilo onih 13 golova koje su nam dali u prvih 50 minuta...To pokazuje realnu snagu naše reprezentacije kada se svi podredimo kolektiv i damo maksimum. A i publika nas je odlično podržavala, tako da smo se osećali odlično na terenu", rekao je Stanić.

Glavni pevač u "orlovima" i pobednik reprezentativnog takmičenja u karaokama, srednji bek Nenad Vučković ocenio je da je tim sazreo i da mu mnogo znači što se selektor nije menjao.

"Glavna razlika u našoj igri pre EP i sada je što sada znamo da utakmicu možemo da kontrolišemo svih 60 minuta. Ranije smo i pred svako veliko takmičenje menjali selektora, a sada imamo Vukovića, sa kojim smo se upoznali na prošlom prvenstvu, a sada smo se spojili i igramo dobro", rekao je Vučković.

On je kazao da se Srbija približila "atomskom rukometu" koji se igra u svetu.

"Moramo ostati agresivni. U svetu se sada igra atomski rukomet, gde se mnogo trči i postiže se od 25, pa sve do 40 golova. Uveli smo neke novine i približili smo se tome, što se pokazalo protiv Poljske. Pokazali smo i da smo mnogo napredovali na psihičkom planu", rekao je Vučković.

(old_image)

Ivan Nikčević
je ocenio da je Danska među najboljim reprezentacijama sveta, ali da bi pobeda zadovoljila samo trenutne apetite.

"Pobeda protiv njih bi nam zadovoljila apetite za sada, ali do kraja prvenstva imamo još šest utakmica, tako da taj trijumf ne znači toliko za nastavak takmičenja"
, rekao je Nikčević.

"Prvenstvo smo počeli kako smo priželjkivali. Bilo je malo nervoze, ali smo znali da je uspeh tu ako ponovimo igru protiv Čeha (u pripremnom periodu). Nema euforije. Treba izvući pozitivne stvari, a negativne ispraviti", kazao je on.

Pivot Bojan Beljanski je kvalitetno zamenio povređenog Rastka Stojkovića. On je kazao da je ekipa dobro odigrala protiv Poljske, ali da će protiv Danske meč biti "još zanimljiviji".

"Odigrali smo kako smo se i nadali, ali protiv Danske očekujemo još zanimljiviji meč. Trudimo se i nadam se da će nam se taj trud isplatiti. Danci verovatno igraju najbrže na svetu. Imaju 'strašnu' polukontru i brz centar, tako da ćemo morati više da trčimo nazad", rekao je on.

"Kada bismo ponovili odbranu iz Poljske sve bi bilo u redu. Sve je na nama", dodao je pivotmen Srbije.

Beta

Pogledajte još