Kako je Ceca počela da peva turbo - folk?

Naviru mu sećanja na vreme kada je prvi put čuo slatku devojčicu kako peva u jednoj kafanici u Utjehi, u Crnoj Gori gde ima kuću, priča on za "Vesti"

- Kada se samo setim koliku je tremu imala kada je čula da ću doći da je slušam kako peva, ona me je oduševila. Odmah sam razgovarao sa njenim roditeljima. U to vreme, bio sam muzički urednik u RTB-u i kada sam je doveo u PGP, svi su bili zgranuti. Rekli su mi: "Mirko, što si doveo to dete? Znaš li ti da ovo nije obdanište?"

I pored svega on kaže da nije osetio Cecinu nezahvalnost.

- Ne, neću da se žalim. Ceca ne zaboravlja da me spomene kada govori o pevačkim počecima. Ja sam joj uradio pesmu "Cvetak zanovetak", odveo je na festival Ilidža sa kojeg se vratila kao zvezda. O svemu sam se dogovarao sa njenim roditeljima, koji su mi verovali i gledali u mene kao u Boga...

Kaže da je na svoj način još u kontaktu sa Cecom.

- Gotovo svako u tim tinejdžerskim godinama misli da sve može i sve zna. Sve je to deo odrastanja. Bila je to samo jedna prolazna faza u njenom životu. I mene su hvatale svakakve lude faze, i to mnogo kasnije, tako da nemam pravo da ikome zamerim bilo šta. Ceca i ja smo se udaljili kada je ona počela da peva drugu vrstu muzike, zvanu turbo-folk u kojoj sebe nikada nisam mogao da vidim. Ni onda, ni sada nisam bio deo toga. Svirao sam joj na svadbi, srećemo se na aerodromima, za slavu sam joj poslao poruku.

Pogledajte još