Zna li ljubav za godine?

0

Iako mnogi ljudi veruju da ljubav ne zna za godine, neka istraživanja ukazuju da je šest godina idealna razlika između partnera.

Prema rezultatima istraživanja američkog servis za spajanje parova WhatsYourPrice.com, idealna razlika između partnera je šest godina u korist muškarca.

Trend i realnost

Istraživanje tvrdi da je imati mlađeg momka trend među slavnim ženama i u televizijskim serijama. Stvarnost je ipak drugačija pa žene najčešće priželjkuju nešto starijeg partnera.

Najveća osjetljivost na razliku u godina je kako se i očekuje među mladima. Ako imaš 16 godina, netko s 19 će ti imponovati, ali neko sa 25 godina biće sasvim iz drugog sveta.

Pretpostavlja se da žene traže starije partnere zato što ranije sazrevaju, a drugi razlog sklonosti starijima je činjenica da žene zarađuju manje od muškaraca pa im je potrebna partnerova finansijska „potpora“.

Pare pomažu muškarcima

Žene vole telesno očuvane ali i dobro situirane partnere. Pa barem u Americi muškarci koji biraju mlađu ženu moraju imati i prilično visok društveni i ekonomski status.

Kao Tito i Jovanka

Istorijski gledano, svakako su najintrigantiji par sa razlikom u godina su bili Josip Broz Tito i Jovanka Broz, koje je povezivala ljubav uprkos razlici od 32 godine. Prošli su kroz osuđivanje, kritike, različite spletke, ali srce je na kraju odlučilo.

Psiholozi s druge strane tvrde da žena koja odabere znatno starijeg partnera najverovatnije ima neke neraščišćene odnose u primarnoj porodici. Obično je problem u odnosu sa ocem, to jest nedostatku očinske figure ili prejakoj figuri autorativnog oca kojeg žena potom traži i u partneru.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.