Zna li ljubav za godine?

Prema rezultatima istraživanja američkog servis za spajanje parova WhatsYourPrice.com, idealna razlika između partnera je šest godina u korist muškarca.

(old_image)

Trend i realnost

Istraživanje tvrdi da je imati mlađeg momka trend među slavnim ženama i u televizijskim serijama. Stvarnost je ipak drugačija pa žene najčešće priželjkuju nešto starijeg partnera.

Najveća osjetljivost na razliku u godina je kako se i očekuje među mladima. Ako imaš 16 godina, netko s 19 će ti imponovati, ali neko sa 25 godina biće sasvim iz drugog sveta.

Pretpostavlja se da žene traže starije partnere zato što ranije sazrevaju, a drugi razlog sklonosti starijima je činjenica da žene zarađuju manje od muškaraca pa im je potrebna partnerova finansijska "potpora".

Pare pomažu muškarcima

Žene vole telesno očuvane ali i dobro situirane partnere. Pa barem u Americi muškarci koji biraju mlađu ženu moraju imati i prilično visok društveni i ekonomski status.

Kao Tito i Jovanka

Istorijski gledano, svakako su najintrigantiji par sa razlikom u godina su bili Josip Broz Tito i Jovanka Broz, koje je povezivala ljubav uprkos razlici od 32 godine. Prošli su kroz osuđivanje, kritike, različite spletke, ali srce je na kraju odlučilo.

Psiholozi s druge strane tvrde da žena koja odabere znatno starijeg partnera najverovatnije ima neke neraščišćene odnose u primarnoj porodici. Obično je problem u odnosu sa ocem, to jest nedostatku očinske figure ili prejakoj figuri autorativnog oca kojeg žena potom traži i u partneru.

Pogledajte još