Odata poslednja pošta Miljanu Miljaniću

BEOGRAD, 17. januara 2012. (Beta) - Predstavnici Crvene zvezde, Real Madrida i Svetske i Evropske fudbaske federacije i drugi mnogobrojni gosti na komemorativnom skupu u utorak u Skupštini grada minutom ćutanja odali su poslednju poštu legendi srpskog fudbala Miljanu Miljaniću i ocenili da je on bio simbol fudbala i vizionar.

"Pripala mi je najčasnija ali i najtužnija dužnost da se u ime Crvene zvezde i u svoje lično ime oprostim od Miljana. Ako se za jednu ličnost može reći da je simbol fudbala, onda je to Miljan", rekao je bivši igrač i trener Zvezde Vladica Popović.

On je dodao i da je imao čast da sa Miljanićem saradjuje i bude prijatelj i kum, i dodao da osim Zvezde danas tuguje fudbalska Srbija, Crna Gora i Evropa.

Na komemoraciji je kao predstavnik Real Madrida govorio nekadašnji kapiten te ekipe Amansio Amaro koji je igrao u "kraljevskom klubu", kada ga je sa klupe vodio Miljanić. "On je uneo revoluciju u način na koji treba da se igra fudbal , čak je i danas teško da se razume koliki je on bio vizionar", rekao je Amansio.

Medju prisutnima kao predstavnik Reala bio je i bivši napadač tog kluba Emilio Butragenjo.

Ispred Fudbaškog saveza Srbije na komemoraciji je govorio predsednik Tomislav Karadžić koji je rekao da je Miljanić predstavio Srbiju svetu i istovremeno doveo svet u Srbiju.

Na komemoraciji se okupilo više od šest stotina ljudi medju kojima je bilo mnogo gostiju iz inostranstva i ličnosti iz fudbalskog i sportskog života Srbije i bivše Jugoslavije.

Pogledajte još