Može li seks da postane bolest?

0

Na seks ponekad možete da potrošite mnogo vremena i novca, ali i da imate i neprijatnosti, kao izvesni NN koji je imao nejasnu potrebu da menja žene samo seksa radi. I pored sveg seksa nije se nikad osećao dobro.

Seksualni poremećaji nisu samo rezervisani za džet-set, a oni su jedan od psiholoških problema s kojima se svakodnevno suočava između tri i pet odsto svetske populacije.

Kako prepoznati seksualnu zavisnost?

Kada seks postane samo način smanjenja napetosti, a ne aktivnosti u kojoj bi trebalo da uživate potražite stručnu pomoć. Psiholozi smatraju da se seksom taj osećaj napetosti smanjuje, ali i da se ponekad može desiti da osoba ima osećaj zatupelosti.

Sigurni simptom seksualne zavisnosti može da bude i glad za pornografijom, prekomerno onanisanje. Stručnjaci kažu da svaki par može da pronađe najpikladniji tempo vođenja ljubavi. Nekom će biti u redu da ima seks svaki dan, nekom jednom mesečno, ali bitno je ne doživljavati seks kao oruđe za rešavanje drugih životnih problema.

U jasne simpotome zavisnosti od seksa spada i seks sa prostitutkama, seks preko telefona i sajberseks, česte posete erotekama, seksualno uznemiravanje, voajerizam, egzibicionizam, neprimetno intimno dodirivanje.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.