Pobede Voznijacki i Klajsters, Skijavone ispala

"Osećala sam veliko samopouzdanje na terenu. Sunce i vetar mi nisu smetali, dobro sam trčala i udarala loptu, čak sam servirala i nekoliko asova", rekla je Dankinja.

Ona na Australijan openu pokušava da sačuva prvo mesto na WTA rang listi a opasno su joj se približile Čehinja Petra Kvitova i Beloruskinja Viktorija Azaranka.

U sledećoj rundi Voznijacki se sastaje sa Monikom Nikulesku iz Rumunije a ukoliko pobedi mogla bi se u četvrtom kolu naći na terenu protiv srpske teniserke Jelene Janković.

Jankovićeva će u trećem kolu igrati protiv Kristine Mekhejl iz SAD.

Prošlogodišnja šampionka Kim Klajsters takođe je lako došla do treće runde pošto je pobedila 2:0 Stefani Forez Gason iz Fransuske.

Klajstersova u sledećoj rundi igra sa Danijelom Hantuhovom, koja je 20. nosilac.

Belgijanka vodi u međusobnim susretima sa 9:1 u pobedama ali je Slovakinja prvu pobedu zabeležila u njihovom poslednjem duelu pre dve nedelje koji je Klajstersova predale zbog povrede kuka.

U drugom kolu ispala je 10. nosilac turnira Italijanka Frančeska Skijavone. Nju je sa 2:0 svaladala zemljakinja Romina Oprandi.

Pobedu je zabeležila i peti nosilac Kineskinja Li Na kojaje lako savladala domaću kvalifikantkinju Oliviju Rogovsku.

Njena zemljakinja i 16. nosilac, Peng Šuai nije bila tako uspešna. Čehinja Iveta Benesova je bila bolja sa 2:0 u setovima.

Beta

Pogledajte još