Tomi Has razmišlja da okonča karijeru

MELBURN, 18. januara 2012. (Beta) - Nekada svetski teniser broj dva Nemac Tomi Has rekao je u sredu da razmišlja da završi dugu karijeru posle ispadanja u drugom kolu Australijan opena gde ga je pobedio trenutno drugi reket sveta Rafael Nadal.

Has, koji ima 33 godine, bio je van terena više od godinu dana zbog povreda i operacija lakta i kuka i trenutno zauzima 190. poziciju na ATP rang listi, prošle godine posle povratka na teren zabeležio je samo sedam pobeda.

Prema pravilima ATP-a, Has je posle oporavka neko vreme imao pravo nastupa na turnirima u skladu sa pozicijom na rang listi pre pauze, ali sad taj rok ističe.

"Postaje nezgodno kada morate da igrate kvalifikacije i možda čak i neke čelendžere. Nisam siguran da sam spreman za takve zadatke", rekao je Has.

Ipak, Nemac smatra da u njemu još uvek ima energije i kvaliteta da se odmerava sa najkvalitetnijim teniserima. "U isto vreme, kada igram, kao što sam u nekim trenucima to danas činio, imam osećaj da još uvek mogu da se nosim sa najboljima i to sa uspehom", kazao je Has.

Pogledajte još