Nikčević: Furamo svoj fazon!

"Sigurno možemo biti zadovoljni, ali nema mesta za euforiju, tek smo počeli. Nismo došli ovde da igramo jedan meč sa Danskom, već celo prvenstvo da odigramo kvalitetno i borbeno. Sada razmišljamo samo o Slovacima", rekao je Nikčević.

On je istakao da srpski reprezentativci "furaju svoj fazon, rade ono što treba i da su samo na to skoncentrisani".

POGLEDAJ VIDEO:
Srbija - Danska 24:22

Desni bek reprezentacije Srbije Marko Vujin rekao je da nikada u karijeri nije doživeo ono što se desilo u poslednjih 15 minuta meča protiv Danske.

"Nisam doživeo ono što se sinoć desilo, jer poslednjih 15 minuta meča nismo čuli jedni druge na terenu, a stajali smo na tri metra. Publika je bila fenomenalna i hvala ljudima na tome", rekao je Vujin.

On je istakao da očekuje da će i Beogradska arena biti puna, gde će Srbija igrati mečeve druge faze.

"Kažu da će Arena biti puna, vratili smo veru u srpski rukomet, ali još ništa nismo napravili. Veliki korak smo napravili i jednu od tri utakmice u drugoj fazi da dobijemo idemo u polufinale", kazao je Vujin.

(old_image)

On je rekao da, iako su se puno istrošili, srpski reprezentativci ne osećaju umor.

"Istrošili smo se puno fizički i emotivno, ali to su lepe stvari jer smo se svi probudili jutros bez umora", rekao je budući rukometaš nemačkog Kila.

Pivotmen Alem Toskić rekao je da srpska reprezentacija mora ostati "čvrsto na nogama".

"Nema vremena za slavlje, nema opuštanja ni euforije i svesni smo da možemo dosta i da nas tek očekuje početak EP. Slovake moramo dobiti zbog samih nas, da pokažemo karakter i da vratimo publici što nas je fenomenalno podržava", kazao je Toskić.

On je posle uglavnom odbrambenih zadataka u prvom kolu protiv Poljske, juče igrao i u napadu.

(old_image)

"Svi smo svesni da kad jednom dobijemo šansu moramo opravdati poverenje. Protiv Danaca smo ostvarili veliku pobedu, a pred početak EP želja nam je bila da prenesemo četiri boda u drugu krug. To je teško kad igraš protiv Poljske i Danske, međutim to nam je pošlo za rukom, igrali smo pametno i uz veliku podršku zasluženo dobili", rekao je Toskić.

Pivot je kazao da je Srbiji stimulans bio da dobiju Dance to što su "oni dobijali nas poslednjih nekoliko godina".

Srednji bek Dalibor Čutura rekao je da Srbija "ima recept za dalje takmičenje".

"Imamo jako dobrih individualaca, ali ne bi mi postojali bez timskog rada. Jako sam zadovoljan što sam deo tima. Svi smo nešto povređeni, sve nešto boli, ali su svi čvrsto na nogama", rekao je Čutura.

On je istakao da će Srbija protiv Slovačke odigrati kao i prve dve utakmice.

"Planiramo kao i do sad da igramo, bez obzira što nam bodovi ne trebaju. Treba se odužiti narodu koji nas gleda, ne smemo ući opušteno u meč i treba uzeti dva boda
", zaključio je Čutura.

Srbija poslednji meč Grupe A igra protiv Slovačke u četvrtak u 20.15 u beogradskoj hali Pionir.

Beta

Pogledajte još