Samostalni sindikat ulazi u političke vode

BEOGRAD, 18. januara 2012. (Beta) - Savez samostalnih sindikata Srbije verovatno će početi politički angažman i pojaviti se na narednim izborima, ali ne kao nova politička partija, već na nekoj od izbornih lista, izjavio je u sredu potpredsednik te sindikalne organizacije Milorad Mijatović.

"Verovatno ćemo ući u politiku i kada kažem verovatno, to je sa velikom dozom verovatnoće", kazao je Mijatović agenciji Beta, napominjući da će konačna odluka biti doneta krajem februara.

On je najavio da će naredne nedelje Savez samostalnih sindikata definisati preciznu listu zahteva, sa kojom će otići pred političke partije i pitati ih da li su spremne da realizuju te zahteve i da li su spremne da na tome rade zajedno sa sindikatom.

Mijatović je najavio da će u ponedeljak, 23. januara predstavnici sindikata razgovarati sa čelnicima Demokratske stranke Borisom Tadićem, Draganom Djilasom i Jelenom Trivan.

"Imamo svoje zahteve, doradjujemo ih i mislim da ćemo već u ponedeljak imati konkretno šta mi tražimo. Nemojte se iznenaditi, ako zatražimo besplatno školstvo i besplatno zdravstvo, mi smo se veoma lako toga odrekli...Prosečan čovek penzioner, radnik više ne može da kupi lek", kazao je Mijatović.

On je napomenuo da je sasvim jasno da država sada nema sredstava da školstvo i zdravstvo budu potpuno besplatni, ali da treba ka tome težiti i sprovoditi reforme koje to omogućavaju.

Pogledajte još