Vojska čisti zavejane puteve

NOVA VAROSS, 18. januara 2012. (Beta) - Komandant Druge brigade Kopnene vojske, general Dušan Stojanović izjavio je u sredu da je uz pomoć inženjerijskih jedinica očišćeno 40 kilometara zavejanih puteva u Novoj Varoši i naveo da je na Pešteru kod Sjenice angažovano pet mašina koje su očistile 140 kilometara puteva.

Stojanović je u Novoj Varoši razgovarao sa predstavnicima lokalne samouprave i upoznao se sa aktivnostima preduzetim na raščišćavanju zavejanih puteva u toj opštini.

"Nakon proglašenja vanredne situacije u opštini Nova Varoš, Druga brigada Kopnene vojske, čija je komanda smeštena u Kraljevu, angažovala je dve inženjerijske mašine sa pratećim ljudstvom kao ispomoć na raščišćavanju smetova u Novoj Varoši i okolnim mestima. Do danas je pročišćeno oko 40 kilometara puteva i radovi će se nastaviti dokle god to bude potrebno, kako bi se pomoglo narodu na ovom području", rekao je Stojanović.

Pored Nove Varoši, pripadnici Druge brigade Kopnene vojske bili su medju prvima koji su pritekli u pomoć meštanima Sjenice, a na Pešteru je angažovano pet mašina koje su od snežnih nanosa očistile 140 kilometara puteva, naveo je Stojanović.

Pogledajte još