Odmah primeniti zakon

INT-EKO-VEST Odmah primeniti zakon

BEOGRAD, 18. januara 2012. (Beta) - Predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković izjavio je u sredu da bi zakon koji predvidja naplatu potraživanja u roku do 60 dana trebalo da počne da se primenjuje odmah nakon usvajanja.

"Nema razloga i otpuno je nepotrebno da se čeka dva meseca, jer se taj zakon ne odnosi na ranije ugovore i poslove, već samo na one koji će početi da se zaključuju od dana početka primene zakona", kazao je Atanacković novinarima posle okruglog stola održanom u Ministarstvu ekonomije na kome je prezentovana radna verzija tog pravnog akta.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Nebojša Ćirić izjavio je da bi zakon o rokovima izmirenja novčanih obaveza trebalo biti usvojen u parlamentu krajem januara ili pocetkom februara.

Ćirić je kazao da je predvidjeno da se taj zakon primenjuje dva meseca nakon stupanja na snagu, kako bi privredni subjekti i javni sektor prilagodili svoje poslovanje novim rokovima.

Državni sekretar u Ministarstvu finansija Srbije Dušan Nikezić kazao je na okruglom stolu da će zakon o rokovima izmirenja novčanih obaveza dovesti do većeg stepena odgovornosti prilikom donošenja budžeta i poslovnih planova u javnom sektoru.

Pogledajte još