Nema teških uloga za Izabel Iper

MOKRA GORA, 18. januara 2012. (Beta) - Francuska glumica Izabel Iper izjavila je u sredu da za nju nema teških uloga i da u glumi ne gubi ništa od svoje ličnosti, već naprotiv, zadržava sve.

"Posao publike je da pati, a posao glumca da uživa u izražavanju te patnje. Za glumce je zadovoljstvo da izražavaju različite osećaje, zato i jesu glumci", rekla je Iper publici filmskog festivala Kustendorf na Mokroj Gori.

Iper je rekla da ne postoje teške uloge, jer ona uvek glumi odredjeno stanje ili osobu, a ne karakter.

Ona je dodala da na njen izbor uloga ne utiče presudno scenario, već reditelj, jer je način na koji će odredjeni materijal biti uradjen važniji od uloge i filmskog scenarija.

Ona je rekla da postoje reditelji sa kojima bi želela da radi u budućnosti, ne otkrivajući njihova imena, jer kako je objasnila, svako voli da radi sa velikim režiserima, ali se ona kao pragmatična osoba ne prepušta se snovima, već se drži realnosti.

U razgovoru sa publikom posle projekcije filma "Madam Bovari" u kome je glumila naslovnu ulogu, Iper je rekla da je sa rediteljem Klodom Šabrolom snimila sedam filmova, a da je njihova veza od početka bila jednostavna.

Pogledajte još