Nenadić i Rnić spremni

BEOGRAD, 19. januara 2012. (Beta) - Rezervni igrači rukometne reprezentacije Srbije Petar Nenadić i Momir Rnić rekli su da su spremni "kao zapete puške" da "uskoče" ako neki igrač ne bude zbog povrede mogao da nastavi takmičenje na Evropskom prvenstvu.

"Nije nam krivo što smo rezerve, sve je to u interesu ekipe, normalno je za svakog sportistu da bude rezerva. Bitno je da se držimo zajedno, da smo ekipa. Jednom igraš, jednom ne igraš. Svi smo spremni kao zapete puške", rekao je Nenadić u sali za trening sportskog centra Kovilovo kod Beograda.

Srednji bek reprezentacije Srbije Nenad Vučković povredio je u utorak skočni zglob na utakmici protiv Danske, a u subotu će se znati da li će nastaviti ili završiti učešće na Evropskom prvenstvu.

"Neka samo ostanu zdravi pošto nam dobro ide, uzeli smo četiri boda", istakao je Nenadić i dodao da on i Rnić treniraju "možda i malo više nego što treba" jer ne igraju utakmice.

"Utakmica protiv Slovačke ništa neće odlučivati, ali moramo se koncentrisati pošto ništa nije gotovo. Jednom nogom smo u polufinalu, ali to treba pokazati u Areni jer će i tamo doći dobre reprezentacije", ocenio je Rnić.

Srbija u četvrtak u 20.15 igra protiv Slovačke meč poslednjeg kola prve faze Evropskog prvenstva koje se održava u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Vršcu.

Pogledajte još