Unuka preživela Konkordiju, a baka Titanik!

Gotovo vek nakon velike katastrofe na brodu "Titanik" u kome je 14. aprila 1912. život izgubilo oko 1500 ljudi, desio se brodolom kruzera "Kosta Konkordija" koga su mnogi, zbog velelepnog izgleda nazivali "novim Titanikom" i kao da su mu time prizvali sudbinu slavnog prethodnika, srećom sa daleko manjim brojem žrtava.

A da se istorija ponavlja svedoći i skoro neverovatna priča Valentine Kapuano koja je jedna je od preživelih putnica s potonule “Koste Konkordije”, prenosi Mondo.rs. Naime, Valentinina baka je takođe preživala brodolom i to, ni manje ni više, nego najveći u istoriji - brodolom velikog Titanika 1912. godine.

Ova mlada Italijanka iz Napulja koja je na krstarenju bila sa verenikom, bratom i njegovom devojkom, izjavila je za list "Republika" da još uvek ne može da veruje da je doživela sličnu strahotu o kojoj joj je baka često pričala prisećajući se svog užasnog iskustva sa Titanika:

Bilo je strašno, kao da se ista priča ponavlja, bila sam zaista prestravljena! Još uvek sam vrlo potresena, preživela sam, ali me cela priča zapravo još uvek jako muči, povremeno imam tahikardiju i vrlo sam uznemirena”, rekla je Valentina Kapuano.

Da posetimo, kruzer "Kosta Konkordija" na kome je bilo oko 4200 putnika i članova posade, doživeo je brodolom u subotu, 14. januara, kod obala Toskane. Dosada su pronađena tela 11 nastradalih, a još 21 osoba se vodi kao nestala.

Pitamo se da li će se ubuduće neki drugi član ove porodice usuditi da se otisne na neko krstarenje, tj, da li ovu okolnost doživljavaju kao ludu sreću ili kao upozorenje sudbine? Kako biste vi to protumačili?

Pogledajte još