Nastavljen protest radnika u TENT-u

BEOGRAD, 20. januara 2012. (Beta) - Sindikat smenskih radnika Termoelekrane "Nikola Tesla" (TENT) u Obrenovcu nastavio je u petak protest u prostorijama elektrane zahtevajući plaćanje smenskog rada.

Predsednik Sindikata smenskih radnika TENT-a Dragoslav Ljubičić kazao je agancije Beta da će oko 660 članova tog sindikata protestovati nespavanjem do ispunjenja zahteva.

"Radnici su okupljeni u prostoriji iz koje odlaze na rad u smenu i u koju se vraćaju nakon posla. Većina nija spavala 36 sati, a pozvali smo i medicinsku ekipu da večeras proveri pshiho-fizičko stanje ljudi pre odlaska na radna mesta", kazao je Ljubičić.

Kako je dodao, za sada se proizvodnja struje u TENT-u odvija bez problema.

Ljubičić je naveo i da očekuju razgovore s premijerom i ministrom finansija Srbije Mirkom Cvetkovićem o ispunjenju svojih zahteva, pošto su predstavici Ministarstva za infrastukturu i energetiku kazali da nisu nadležni za taj poblem.

Prema njegovim rečima, državni sekretar za energetiku Dušan Mrakić kazao je predstavnicima sindikata da su im zahtevi opravdani, ali da sada nije momenat da se reše, jer bi to otvorilo pitanje plaćanja smenskog rada zaposlenima i u drugim firama.

Pogledajte još