Duškova princeza Jelena Karleuša

Jelena Karleuša juče je postala vlasnica umetničkog dela na kom se nalazi njen lik, piše "Alo".

Znajući da je njegova supruga nasledila strast prema kolekcionarstvu, Duško je za svoj rođendan voljenoj ženi poklonio delo akademskog slikara Peđe Gavrovića. Autor je na apstraktan način uradio njen portret u uglju, a Tošić se potrudio da poklon sakrije kako ne bi pokvario iznenađenje za svoju draganu.

- Duško je svojevremeno nabavio Jelenin portret od umetnika Peđe Gavrovića kako bi iznenadio svoju dragu i odlučio da joj ga uruči upravo na svoj datum rođenja. Kako mu je umetničko delo stiglo nekoliko dana ranije, sakrio ga je u kući da bi u noći između srede i četvrtka priredio iznenađenje za Jelenu. Tačno u ponoć, nakon što su razmenili poljupce povodom njegovog rođendana, Duško je izvukao upakovani poklon i uručio svojoj voljenoj. Karleuša se toliko oduševila portretom u uglju da je odmah počela po kući da traži mesto gde će da okači ovo umetničko delo - priča za "Alo!" dobro obavešteni izvor blizak pop divi.

Slika deo ciklusa "Princeze"

Slikar Peđa Gavrović ispričao je za "Alo!" kako je dobio inspiraciju da oslika pop divu.

- Pomenuta slika je deo mog ciklusa "Princeze", koji prikazuje poznate dame, a koja će biti izložena na proleće. Duška Tošića sam upoznao kada je prolazio pored moje radionice i ugledao u izlogu ovaj rad, koji inače nije bio na prodaju, već je cilj bio da taj rad energetski bude u tom prostoru. Rekao sam Dušku: „Hajde da napravimo poklon Jeleni“ i poklonio mu sliku. Došao sam na ideju da oslikam Jelenu jer je ona dosta značajna i kvalitetna osoba, a i veoma je kreativna.

Pogledajte još