Jezero Rodić

Na regionalnom putu od Vrbasa prema Kuli, na samom ulazu u grad smešten je jezerski kompleks Kompanije „Rodić“. Obogaćen neobično prostranim i ukusno uređenim zelenim površinama, koje dopunjuju veliko vodeno prostranstvo, predviđen je prvenstveno za kupače, pa je na plitkoj peskovitoj obali smeštena i trambolina.

Prilaz jezeru omogućen je s više strana, a kompleks raspolaže dovoljnim brojem mesta za parkiranje, na čak tri odvojena parking prostora. Postoji i uređen prostor za bezbedno ostavljanje bicikala i motocikala.

Na jezeru će vas uvek dočekati prijatna atmosfera, letnji ritmovi i moćno ozvučenje, otvoreni letnji šank (tropik bar) s osvežavajućim pićima, kao i sezonski kiosk sa sladoledom i drugim poslasticama. Ako dobrim odmorom smatrate uživanje u hrani, tu je restoran „Čarda“, čija je bašta na samoj obali jezera. Za sportski nastrojene mlađe generacije predviđeno je nekoliko teniskih terena, kao i košarkaški i teren za odbojku u pesku. Mališanima je na raspolaganju igralište.

Pored velikog broja posetilaca tokom letnje sezone, ovaj kompleks poznat je i po velelepnoj karting stazi, na kojoj su održana brojna takmičenja.

Na jezeru je obezbeđena spasilačka služba, kao i usluga iznajmljivanja ležaljki.

Pogledajte još