Udovičić: Maksimalno protiv Rumuna

"Ako neko misli da su Rumuni 'lak zalogaj' grdno se vara. Istina, mi smo ih osim u Malagi (na Evropskom prvenstvu 2008. godine kada je bilo 6:6) uvek pobeđivali, ali to je konstanta ekipa sa snažnom igrom. Bez maksimalnog angažmana neće biti uspeha", ocenio je Udovičić koji će meč posmatrati sa tribina zbog isključenja u jučerašnjem duelu sa Hrvatskom.

Utakmica između Srbije i Rumunije igraće se sutra u 13.00, a izabranicima Dejana Udovičića u prvoj fazi turnira predstoji još duel sa Crnom Gorom, u ponedeljak u 16.00.

Srpski vaterpolisti u prethodne tri utakmice pobedili su Španiju sa 8:5, Nemačku sa 13:12 i Hrvatsku sa 15:12.

Prvi tim u grupi plasiraće se direktno u polufinale, dok će drugi i treći na tabeli igrati u četvrtfinalu.

Centar srpske reprezentacije Duško Pijetlović ocenio je da "još ništa nije gotovo", iako je juče ostvarena važna pobeda protiv Hrvatske.

"Želeli smo pobedu, jer bi nam otvorila mogućost da budemo prvi. Uspeli smo u meču punom kontakta, ali to je normalno. Sada idemo dalje, ništa još nismo uradili", rekao je Pijetlović.

Kapiten Vanja Udovičić i Filip Filipović tokom jučerašnje utakmice dobili su udarce u lice od hrvatskih igrača, ali će kako kažu, biti spremni za nastup protiv Rumunije.

POGLEDAJ VIDEO: Nikša Dobud divljački nasrnuo na Filipa Filipovića

Živko Gocić
kazao je da reprezentativci Srbije "ne bi smeli da dozvole Rumunima iznenađujuće svetao trenutak".

"Gledamo samo sebe. Cilj nam je da što spremnije dočekamo odlučujuće utakmice. Protiv Hrvata smo znali da uradimo ono što smo želeli. Rumuni su pobedili Italiju na Svetskom prvenstvu (2011. godine), a sa Crnom Gorom su remizirali na Evropskom šapionatu (2008). Ne bismo smeli da im dozvolimo da protiv nas imaju neki iznenađujuće svetao trenutak", rekao je Gocić.

Vaterpolo reprezentacija Srbije u dosadašnjim duelima sa Rumunijom pobedila je 10 puta, a jednom igrala nerešeno.

Beta

Pogledajte još