Ilić: Nemci su slab kolektiv

"Nemci su uvek nezgodni, imaju mentalitet protiv kojeg teško koja reprezentacija može da igra. Imaju dosta kvalitetnih pojedinaca, ali mislim da kao kolektiv ne deluju baš najbolje", rekao je Ilić novinarima na treningu u Beogradskoj areni.

Ilić je istakao da su srpski reprezentativci puni "emocija, želje i volje" i da žele da pokažu više nego u prvom krugu.

"Idemo na pobedu, daćemo sve od sebe. Želimo da ponovimo utakmice sa Danskom i Poljskom. U drugom krugu će biti lakši posao, što sam i ranije rekao", kazao je kapiten reprezentacije Srbije.

Ilić je rekao da sutrašnji meč "mnogo donosi" i da su reprezentativci Srbije toga svesni.

"Mislim da sutrašnja utakmica puno donosi i mi smo svesni toga. Tok takmičenja se može promeniti, a mi ćemo dati sve od sebe. Publika će biti tu jer će biti potrebna"
, kazao je Ilić.

(old_image)

Odbrambeni rukometaš Srbije Nikola Manojlović kazao je da su on i njegovi saigrači "maksimalno koncentrisani" za meč protiv Nemačke.

"Nama je ovo četvrtfinale sa jednim pravom na grešku. Moramo to ozbiljno da shvatitmo, jer ovom utakmicom mnogo toga rešavamo. Nemce dobro znamo, internim dogovorom ćemo rešiti kako ćemo igrati protiv njih", dodao je Manojlović.

On je istakao da su Nemci manje snage potrošili u prvoj fazi, ali da će ih sačekati mečevi protiv jakih Danaca i Poljaka.

"Oni su možda bili u lakšoj grupi i možda su manje snage potrošili, tako da se to sve niveliše sad u nastavku. Mi smo u blagoj prednosti, jer oni preuzimaju dve ekipe sa kojima smo mi igrali (Danska i Poljska), koje su kvalitetnije od Makedonije i Švedske po mom mišljenju", ocenio je Manojlović.

Manojlović je istakao da snage za odbranu "ima koliko treba" i dodao da mu neće biti problem da odigra u napadu ako trener bude to očekivao od njega.

Pivotmen reprezentacije Srbije Rastko Stojković kazao je da srpski reprezentativci moraju ostati "samouvereni, sigurni i čvrsto na zemlji".

"Siguran sam da ćemo pokazati nivo borbe i požrtvovanosti na terenu koji smo pružili do sada. Za ostalo se nadam da će sve biti dobro. Ne treba poleteti i dizati se u neke visine posle tri odigrane utakmice... Trebamo da nastavimo putem kojim smo išli do sada", rekao je Stojković.

On je istakao da njegova povreda ramena "nije bitna" i da požrtvovanost svih srpskih igrača donosi rezultate.

"Nismo mi za klasu bolji od nekoga pa pobedili. Ne, 'poginuli smo' i posle svake utakmice se lečimo. Doktori i fizioterapeuti ne spavaju po dva sata noću. Nije to jer smo mi bolji, nego zato što smo više želeli i dali sve od sebe za pobedu. Ono što smo pružili do sada, želimo da damo i u nastavku", zaključio je Stojković.

Srbija će igrati protiv Nemačke sutra u 20.15 u Beogradskoj areni.

Izabranici selektora Veselina Vukovića u ponedeljak će se sastati sa Švedskom, a u sredu sa Makedonijom.

Beta

Pogledajte još