Najveći mitovi o lepoti!

0

Možda se pridržavamo nekih koraka pri negovanju kože, a da nismo ni svesni da grešimo, prenosi b92. Vreme je da razbijemo predrasude i učinimo pravu stvar za svoju kožu!

Mit broj 1: Flasteri za nos rešiće problem mitesera

Ne baš. Flaster za nos kojim se izvlače miteseri izvući će prljavštinu i dlake, ali miteseri ostaju na mestu. Jedini pravi način za rešavanje mitesera je mehaničko izvlačenje, a to je najbolje učiniti kod kozmetičarke.

Mit broj 2: Kreme za celulit su dovoljne za njegovo uklanjanje

Ne, barem ne u toj meri koliko bismo hteli. Anticelulit kreme mogu izjednačiti i učvrstiti kožu, ali pravi problem se njima se ne može rešiti. Masaža i vežba su već druga stvar.


Mit broj 3: Toneri su bespotrebni

Toner je nešto sa čim bi svaka rutina nege trebalo da počne. Ako toner stvara iritaciju, potražite neki bezalkoholni, ali neka vam uvek bude pri ruci. Toner hidrira kožu i čini je mekom, što je pogotovo važno zimi.

Mit broj 3: Možeš koristiti iste proizvode tokom cele godine

Koža se menja skladno vremenskim uslovima, pa tako zimi, kada proizvodi manje ulja, potrebno je da koristimo masnije i hranjivije proizvode nego što to činimo leti.

Mit broj 5: Masnoj koži ne treba hidratacija

Svakoj koži je potrebna vlaga, ali masnoj je potreban samo drugačiji sastav kreme. Ako imate masnu kožu, odaberite kreme na bazi vode i one koje ne sadrže ulja, ali kožu je potrebno negovati u svakom slučaju.

Izvor: b92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.