Hatami: Filmske nagrade zbog ljudskih osećanja

MOKRA GORA, 21. januara 2012. (Beta) - Iranska glumica Lejla Hatami izjavila je da je višestruko nagradjivani film "Razvod: Nader i Simin", u kome glumi jednu od glavnih uloga, postigao veliki uspeh jer govori o ljudskim osećanjima i postupcima, a ne o novcu, poslu ili materijalnim stvarima.

Hatamijeva, koja na ovogodišnjem Kustendorfu predsedava žiriju za dodelu nagrada najboljim ostvarenjima u takmičarskom programu, rekla je u petak uveče agenciji Beta da je u drugom planu tog filma sukob dve socijalne klase, kao i muškaraca i žena, starije i mladje generacije i ljudskog razuma i savesti.

Film koji govori o bračnoj krizi osvojio je Zlatnog medveda na Berlinskom festivalu, nagrade Udruženja njujorških filmskih kritičara Zlatni globus, američkog Nacionalnog odbora kritičara, a važi i za favorita za nagradu Oskar u kategoriji strani film.

U razgovoru sa studentima na festivalu Kustendorf na Mokroj Gori, Lejla Hatami je ocenila da je film uspeo i zbog toga što publika stiče odredjena očekivanja već iz naslova i iz prve scene, ali zatim radnja odjednom kreće u drugom pravcu.

"Dogadjaji se odvijaju kao lopta koja skakuće po fudbalskom terenu tamo - 'vamo i uvek priredi iznenadjenje", rekla je glumica.

Pogledajte još