Ana: Osećam se dobro, cilj je četvrtfinale!

"Zadovoljna sam kako sam završila drugi set, pošto sam stvarno imala uspone i padove. Bilo je teško, jer je igrala zaista dobro, ali sam srećna što sam 'preživela' taj poslednji gem", rekla je Ivanovićeva novinarima u Melburnu.

"Pre nekoliko dana sam se prehladila. Juče mi nije bilo dobro, tako da sam malo trenirala. Danas mi je bilo dobro, ali mi je u drugom setu bilo malo muka. Onda sam popila neke lekove i to se smirilo", navela je nekada prva igračica sveta.

Ona je rekla da bi joj mnogo značilo da se plasira u četvrtfinale, pošto je prošlo mnogo vremena od kada je bila među osam najboljih na nekom grend slem turniru.

"To bi bilo sjajno i to je definitivno moj cilj... Biće jako teško. Petra (Kvitova) definitivno igra sjajan tenis. Ona je jedna od teniserki koja je trenutno u najboljoj formi. Biće to veliki izazov za mene. Ali, srećna sam što mogu da izađem na teren i dam sve od sebe. Pobediće bolja"
, rekla je Ivanovićeva.

Ona je kazala joj pomaže što već dugi niz godina dolazi u Australiju ranije, kao i da jako uživa u tome što je ponovo u drugoj nedelji Australijan opena, ali je kazala da je sada bilo manjih promena u pripremama.

(old_image)

"Bilo je nekih promena. Obično imam jako veliki tim ljudi oko sebe. Ovog puta tu je samo (trener) Najdžel (Sirs), a imala sam i fizioterapeuta, koji se brinuo da mi telo bude u redu, jer sam imala mnogo malih povreda i bolova poslednjih godina, tako da sam stvarno htela da ih se otarasim ovih godina... Mnogo sam radila na kondiciji na terenu. To se zaista isplaćuje. Osećam se jako dobro fizički", rekla je Ivanovićeva.

Srpska teniserka nije igrala na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine zbog povrede, ali je kazala da je su ovogodišnje igre u Londonu jedan od prioriteta za nju i najavila je da postoji mogućnost da igra mešoviti dubl sa zemljakom Nenadom Zimonjićem.

"Igre su mi definitivno jedan od prioriteta ove godine. Toliko sam oduševljena što ponovo imam priliku da igram na Olimpijskim igrama. Mislim da je to sjajan način da predstavite zemlju. To je jako, jako uzbudljivo. Mislim da ću da igram miks sa Zimonjićem, što je zabavno. To je velika šansa. Probaću da ostanem zdrava i da se takmičim tamo", rekla je Ivanovićeva.

Srpska reprezentativka rekla je da još nije odlučila da li će za dve nedelje igrati za reprezentaciju Srbije u Fed kupu, protiv Belgije.

"Još nisam odlučila. Kao što sam rekla, ovo je važna godina zbog Olimpijade. Stvarno želim da predstavljam svoju zemlju na najbolji mogući način. Zaista želim da budem spremna i zdrava za to, pa ćemo onda videti. Ali, nadam se da ću igrati. Mnogo toga zavisi i od igara u drugoj nedelji Australijan opena", rekla je Ana Ivanović.

Novinari nisu propustili ni nju da pitaju o slikanju muškaraca u kupaćim kostimima za časopis Sports ilustrejted, za koji se ona slikala, ali da ne zna ko bi trebalo da se oproba.

"Pa, ne znam. Mislim, da, trebalo bi da probaju i vide kako će to da ispadne... A, ne znam ko bi trebalo da se oproba. Vi mi recite koga biste voleli da vidite", rekla je kroz smeh Ana Ivanović.

Beta

Pogledajte još