Partizan izgubio od Makabija

Partizan sada ima učinak od 11 pobeda i šest poraza, dok je Makabiju ovo bio 16. trijumf. Uprava Jadranske lige zamenila je termine 18. i 17. kola, koje će biti odigrano kasnije.

Najefikasniji u Partizanu bio je Danilo Anđušić sa 18 poena, dok je Vladimir Lučić postigao 16. Makabi je predvodio Tal Burštajn sa 18 poena.

Partizan je odlično počeo, naročito kada je na početku druge četvrtine zaigrala najmlađa petorka crno-belih, koja je napravila i 13 poena prednosti u više navrata, a prvi put na 32:19.

Trener Makabija Dejvid Blat ubacio je tada u igru svoje iskusnije igrače, tako da su Dejvid Blu, Kit Lengford i drugi doneli preokret. Izraelski tim je do poluvremena izjednačio na 48:48.

Partizan je kratko bio u vođstvu u drugom poluvremenu, a onda je Makabi počeo da "melje" i stekao je dvocifrenu razliku, i do kraja meča nije ispuštao prednost.

Partizan je košem Miroslava Raduljice prišao na 75:78 dva minuta i 18 sekundi pre kraja meča, ali je Devin Smit postigao lak koš za vođstvo 80:75. U sledećem napadu nisu se razumeli košarkaši beogradskog tima, tako da je dodavanje Marka Čakarevića završilo udarcem u leđa Danila Anđušića, posle čega je Makabi ponovo poentirao i praktično rešio meč.

Partizan u sledećem, nominalno 17. kolu, gostuje Krki u Novom Mestu.

Beta

Pogledajte još