Por širi poslovanje u Srbiji

BEČ, 22. januara 2012. (Beta) - Austrijska gradjevinska grupa Por (PORR) planira da učestvuje na novim tenderima za gradnju autoputa na Koridoru 10 i u razvoju projekata zaštite životne sredine u Srbiji, izjavio je član Upravnog odnora te kompanije Valter Reckercugel.

On je u razgovoru sa novinarima iz Srbije kazao da je Por u Srbiji uspešno realizovao projekat gradnje Mosta na Adi Cigalnliji u Beogradu, čija je ugovorena cena 120 miliona evra, a gradi i petlju za pristup mostu sa čukaričke strane, vrednu oko 70 miliona evra.

"Por je u izgradnju deponija u Jagodini i Leskovcu direktno investirao po oko 10 miliona evra sopstvenog novca i zainteresovan je da raširi poslovanje u zaštiti životne sredine u Srbiji", kazao je Reckercugel, koji je i direktor Pora za centralnu i istočnu Evropu.

Prema njegovim rečim, postoji još nekoliko lokalnih samouprava koje rade na rešavanju problema sa otpadom i Por na osnovu dva uspešna projekta u Srbiji želi da uspostavi isti model izgradnje deponija i u drugim opštinama.

"Plan je da se poslovanje Pora u Srbiji proširi i učešćem u modernizaciji železničke infrastrukture kroz pokretanje fabrike betonskih pragova za pruge u Svilajncu", kazao je Reckercugle.

Pogledajte još