Ubedljive pobede favorita

"Felisijano je jedan od mojih najboljih prijatelja u tenisu. Ali, to je igra, takav je sport", rekao je Nadal.

On je dodao da nezgodna povreda kolena, koju je doživeo neposredno pred turnir, ne utiče na njegovu igru i istakao da se nada da će ove godine u Melburnu imati više sreće u završnici turnira nego prethodne dve.

Rafael Nadal
je osvojio AO 2009. ali je narednbe dve morao da napusti turnir pre kraja, jednom zbog povrede, a drugi put posle poraza od zemljaka Davida Ferera.

On će se u četvrtfinalu sastati sa Tomasom Berdihom iz Češke. Berdih, sedmi nosioc, je u četvrtom kolu bio bolji od, takođe Španca, Nikolasa Almagra sa 3:0.

Ipak, Berdih je napustio teren uz protest publike koja mu je zviždala jer nije želeo da se na krajau meča rukuje sa protivnikom.

Čeh smatra da ga je tokom jednog poena Almagro namerno gađao lopticom u telo pa je propustio tradicionalno rukovanje preko mrežze na kraju meča.

Treći nosioc Rodžer Federer, kao i Nadal, do sada nije ispustio set a u čtvrtom kolu je sa 3:0 ubedljivo savladao domaćeg tenisera Bernarda Tomića.

Federer će u četvrtfinalu igrati sa Huanom Martinom Del Potrom koji je bio bolji, takođe, sa 3:0 od nemca Filipa Kolšrajbera.

Ukoliko Federer i Nadal pobede igraće jedan protiv drugog u polufinalu.

Osmina finala:

Felisijano Lopez (18) - Rafael Nadal (2) 0:3 (4:6, 4:6, 2:6)
Tomaš Berdih (7) - Nikolas Almagro 3:2 (4:6, 7:6, 7:6, 7:6)
Filip Kolšrajber - Huan Martin del Potro (11) 0:3 (4:6, 2:6, 1:6)
Bernard Tomić - Rodžer Federer (3) 0:3 (4:6, 2:6, 2:6)

Beta

Pogledajte još