Ana: Žao mi je što nisam iskoristila šanse

"Meč je bio jako težak. Nisam uspevala da pronađem ritam u početku. Ona je težak protivnik, stvarno morate dobro da udarata lopticu, u suprotnom će ona verovatno dominirati i koristiti svoje prilike", rekla je Ana Ivanović posle poraza od petre Kvitove sa 6:2 i 7:6.

"To mi je stvarno falilo u prvom setu, a delimično i u drugom, u kome sam mnogo bolje servirala... Onda sam se snažno borila u pokušaju da se vratim i udarala sam loptu mnogo bolje. Stvarno je šteta što nisam koristila svoje prilike. Ali, ona je jako dobro servirala i dobro igra, a teško je da joj se pročita servis pošto je levoruka. Trudila sam se danas, ali nisam imala ritma", objasnila je Ivanovićeva.

Ana Ivanović, koja je bila 22. nosilac u Melburnu, rekla je da Kvitova ne dozvoljava dugačke poene i da protiv nje mora da se uđe u ritam, ali i da forsiranje toga može da odvede u greške.

"Morate baš da se trudite da zamahnete lopticu i uđete u ritam, a to izaziva mnogo grešaka. To se meni danas desilo. Ona nije tip igračice koja vam dozvoljava da se vratite u ritam. Osećala sam da sam krajem drugog seta lepo udarala loptu i taj osećaj je jako dobar. Šteta što je to bilo baš kasno", rekla je Ivanovićeva.

(old_image)

Izveštače je zanimalo koliko je Srpkinja zadovoljna svojim servisom sada, pošto je radila na njegovom popravljanju.

"Dobro sam servirala, zato je toliko frustrirajuće ovo danas... Osećala sam da nisam dobro udarala i malo sam pogrešno cenila loptu. Ali, bilo je mnogo toga pozitivnog ove nedelje. Znate, to je nešto što me motiviše da ostanem u vrhu i radim još vrednije. Definitivno sam se popravila u odnosu na prošlu godinu", rekla je Ivanovićeva.

"Mnogo toga sam popravila i osećam da sam dobila u pauzi sezone. Znate, ovaj turnir je bio dobar, dobar. Igrala sam zaista dobro I dokazala sam sebi da mogu da igram na tom nivou i da se takmičim protiv najboljih... To me motiviše da nastavim da radim, a ima još mnogo toga da se uradi, ali uživam što se ponovo takmičim na ovom nivou. Samo želim da mi godina bude dobra", kazala je nekada prva teniserka sveta.

Beta

Pogledajte još