Selektori: Meč Hrvatske i Španije spektakl

Rivera je na konferenciji za novinare nakon meča koji je Španija dobila sa 24:22 (11:14) rekao da je zadovoljan igrom svog tima, da je ceo duel bio "veoma dobar" i da je publika u Novom Sadu imala priliku da vidi "pravi rukometni spektakl".

"Izgubili smo prvi deo, ali nisam gubio nadu. Hrvatska je u prvom delu igrala jako dobru odbranu, dok je u nastavku bila obrnuta situacija", dodao je Rivera.

Goluža je rekao da je večerašnji meč bio "jako dobar" i, kao što je i očekivao, "igra živaca u kojoj Hrvatska na kraju nije imala ni dovoljno sreće".

"Ne bismo smeli da pravimo toliko tehničkih grešaka. Trebalo je da igramo strpljivije u situacijama sa igračem više, a u pojedinim trenucima nismo imali ni dovoljno sreće", kazao je Goluža.

On je dodao da je kod njegovih igrača bilo "pada koncentracije kod pasivnih napada".

"Šta je tu je, sada moramo da se dobro pripremimo za dalje", ocenio je selektor Hrvatske.

Najefikasniji igrač Španije sa pet golova Viktor Tomas rekao je da su ključ uspeha njegovog tima bili "izmena igrača u odbrani u drugom poluvremenu i kontranapadi".

Hrvatski reprezentativac Domagoj Duvnjak je rekao da je njegova ekipa "dobro počela meč" i "dobrom odbranom stekla prednost", ali je ključ poraza to što su u nastavku postigli "samo osam golova".

Španija nakon pobede ima pet bodova i na prvom je mestu u Grupi dva, a sledi je Hrvatska sa četiri boda. Mađarska ima tri boda, dok su Island, Francuska i Slovenija sakupili po dva boda.


Beta

Pogledajte još