Sindikat TENT počeo pregovore sa poslovodstvom

0

BEOGRAD, 23. januara 2012. (Beta) – Predsednik sindikata smenskih radnika u Termoelektrani "Nikola Tesla" (TENT) u Obrenovcu Dragoslav Ljubičić izjavio je da su u ponedeljak ujutro počeli pregovori s poslovodstvom TENT-a oko zahteva za plaćanje smenskog rada.

BEOGRAD, 23. januara 2012. (Beta) – Predsednik sindikata smenskih radnika u Termoelektrani „Nikola Tesla“ (TENT) u Obrenovcu Dragoslav Ljubičić izjavio je da su u ponedeljak ujutro počeli pregovori s poslovodstvom TENT-a oko zahteva za plaćanje smenskog rada.

Ljubičić je agenciji Beta rekao da su smenski radnici i dalje u štrajku do ispunjenja zahteva, odnosno dok se ne potpiše sporazum kojim će biti regulisan način plaćanja dodatka na osnovnu zaradu.

„Pregovori s poslovodstvom su u toku. Mi smo im ponudili sporazum koji ne krši zakon, a i u potpunosti podržava sve ono što je poslovodstvo ponudilo“, kazao je Ljubičić.

Prema njegovim rečima, za sada se proizvodnja struje u TENT-u odvija bez problema.

Sindikat smenskih radnika u TENT-u sa oko 660 članova 18. januara je radikalizovao štrajk blokiranjem Upravne zgrade preduzeća zahtevajući povećanje plata na osnovu smenskog rada od 13 odsto.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.