Goluža : U Srbiji sve na najvišem nivou!

Goluža je novinarima u Novom Sadu rekao da je mnogo vrhunskih igrača istrošeno i da na Evropskom prvenstvu "nije u pitanju kvalitet", nego "fizika".

"Jednostavno, reč je o pitanju svežine igrača, što se najbolje vidi na primeru Mađarske, koja je nakon pobede nad Francuskom lako izgubila od Islanda
", kazao je Goluža.

On je ocenio ni da lepota rukometa nije baš najbolja, kao i da se većina ekipa koncentriše na odbranu i trčanje.

"Ali, ko pita za lepotu, bodovi su najvažniji", rekao je Goluža.

POGLEDAJ VIDEO: Hrvatska -Spanija 22:24

Komentarišući rezultate Grupe A, u kojoj se takmiči selekcija domaćina, Goluža je rekao da "su Srbi napravili veliki rezultat u prvom krugu i time sve rešili".

"Srbija se ukrstila sa ekipama sa malim brojem bodova i praktično je dovoljan jedan nerešen rezultat do kraja da uđe u polufinale. To u našoj grupi nije slučaj, jer ekipe nisu u rangu onih tamo, ali žreb je bio takav i mi to moramo prihvatiti"
, rekao je Goluža.

(old_image)

Goluža je ponovio da je Hrvatska u nedelju izgubila od Španije zbog nedostatka strpljenja u napadu i da im sada, pred sutrašnji meč protiv branioca titule Francuske, samo preostaje da "ohlade glave".

"Sigurno će biti teško i sutra protiv Francuske, biće mnogo duela, a mi bi trebalo da ih izbegnemo bržim protokom lopte i trčanjem tokom svih 60 minuta", rekao je Goluža.

On je dodao da obe reprezentacije "znaju sve" jedna o drugoj i da se ne boji sutrašnjeg meča, ali da mu je problem da "digne" ekipu i "poslednjim atomima snage dobije meč".

Govoreći o gostoprimstvu u Srbiji Goluža je rekao da je čuo mnogo dezinformacija da su hrvatski igrači napadnuti.

"Nemam nikakvih zamerki. Sve je u Srbiji na najvišem nivou i te priče prosto ne piju vodu", istakao je Goluža.

Beta

Pogledajte još