Čanak: U Srbiju se polako vraćaju devedesete

"Sve počinje da liči na ona zla vremena. Glumci i pisci se prozivaju, čvrstorukaški popovi drže pomene nevinim žrtvama okruženi ikonografijom 'osrbljivanja i pravoverja', batinaše niko ne uspeva da identifikuje", naveo je Čanak u tekstu na Tviteru (Twitter).

Ocenio je da aktuelnoj ruskoj administraciji "jako treba da zacementira pozicije" u Srbiji i želi da joj se "pokloni" Elektroprivreda Srbije i Telekom Srbije.

"Rusija će gaziti svim silama po tvrdoj nacionalističko-mitomanskoj liniji uz pomoć pravoslavne crkve i u Rusiji i u Srbiji", naveo je Čanak.

Prema njegovim rečima, u sledećih nekoliko meseci radiće se na tome da se kombinuje socijalno nezadovoljstvo u Srbiji sa nacionalnom frustracijom, i proizvodiće se događaji koji će izazivati opšte zgražavanje javnosti i saterivanje cele zemlje na "patriotski kurs", po propagandnim receptima iz devedesetih godina.

On je ocenio da Srbija ne može nikoga da ubedi da se promenila, kada osim nekoliko haških "žrtvenih jaganjaca", u zemlji nije bilo suočavanja sa stvarnošću.

NOVI SAD, 24. januara 2012. (Beta)

Pogledajte još