Novak: Trebalo je ranije da završim!

"Opustio sam se malo u trećem setu i dozvolio mu da se vrati u meč. Ali, njemu svaka čast na borbenosti i na tome što se nije predavao. Tako nešto možeš da očekuješ od Lejtona, koji je poznat po borbenom duhu", rekao je Đoković novinarima posle meča.

Sadašnji vladar svetskog tenisa i branilac titule u Melburnu pobedio je nekadašnjeg "broja jedan" u četiri seta, 6:1, 6:3, 4:6, 6:3.

"Trebalo je ranije da završim. Trebalo je da zadržim servis na 3:1, jer sam igrao dobro, osećao sam se dobro. Ođednom sam stao. Nisam se dobro kretao, a on se vratio u meč", objasnio je Srbin.

(old_image)

"Ali, vidite, imao je publiku iza sebe, imao je veliku podršku. Postalo je napeto, naročito na početku četvrtog seta, kada smo razmenili neke sjajne poene. Dobro je kad iz ovakvog meča izađete kao pobednik", rekao je Đoković.

Izveštače je zanimalo da li je Đoković imao zdravstvene problem zbog kojih se loše kretao u trećem setu, ali je on to demantovao i kazao je da je bio "prilično pasivan".

"Ali, treba iskusiti i loše stvari, ne samo dobre. Dobro je proći kroz ovo, loše mečeve, loše kretanje, u ovoj fazi turnira, pre četvrtfinala", kazao je Đoković.

On je kazao da je i dalje zadovoljan svojom igrom, iako je danas izgubio prvi set od početka turnira.

"Mislim da je dobra. Ovo je bio samo jedan mali deo, možda 45 minuta ili sat, kada ja nisam igrao dobro, a on jeste. Kao što sam rekao, takve stvari se dešavaju. Samo treba da nastavim. Mislim da ni fizički neće uticati na mene, iako se završio kasno"
, rekao je Đoković.

"Znate, ovo je prvi noćni meč za mene ove godine. Tako da se navikavam na uslove, a mislim da su svi njegovi (Hjuitovi) mečevi bili noćni", dodao je on.

Beta

Pogledajte još