Makedonci: Zasluženo smo pobedili

"Bili smo bolji od Poljske, koja je takođe veoma dobra, ali mislim da smo zasluženo pobedili i napravili veliki rezultat. Pre ovog prvenstva obećali smo navijačima da ćemo svaki meč igrati maksimalno i mislim da smo to i uradili", rekao je Šundovski posle meča u Beogradskoj areni.

On je pobedu posvetio celom makedonskom narodu.

"Veoma težak meč, peta utakmica na visokom nivou i jako sam srećan što smo pobedili. Veliki trijumf, kako za nas, tako i za ceo makedonski narod", kazao je Šundovski.

Selektor Makedonije je istakao da se nada da će Srbija večeras protiv Švedske obezbediti plasman u polufinale, kako bi njegovom timu bilo lakše u poslednjem kolu Grupe jedan.

"Mi svaki meč igramo sa posebnom pažnjom i pripremom Nadam se da će Srbija obezbediti večeras plasman tako da im meč u sredu neće puno značiti", zaključio je Šundovski.

Selektor Poljske Bogdan Venta istakao je da su Makedonci "od starta meča bili agresivniji i zasluženo pobedili", a golman te reprezentacije Marcin Vihari rekao je da je njegov tim ponovo odigrao "očajno prvo poluvreme".

Reprezentativac Makedonije Naumče Mojsovski rekao je da njegova ekipa nije poklekla kao u prošlom kolu protiv Danske.

"Posle poraza od Danske uspeli smo da se vratimo. Poljaci su igrali fer i korektno, ali mislim da smo zaslužili pobedu jer smo svi 60 minuta održavali prednost", rekao je Mojsovski.

Beta

Pogledajte još