Goluža: Fantastično je dobiti Francusku!

"Nisam spavao noćas pripremajući taktiku za ovaj meč. Skidam kapu momcima kako su odigrali, počev od odbrane 6-0, preko koncentracije u napadu tokom celog meča, osim kod nekoliko promašenih zicera. Fantastičan je osećaj", rekao je Goluža.

Hrvatska je pobedila Francusku sa 29:22 (11:12) u drugom kolu Grupe dva Ervopskog prvenstva.

Goluža je pohvalio svoje igrače, a onda im je i "poklonio" pobedu, jer su su ga sve vreme podržavali, ali i fantastičnoj publici koja je u velikom broju došla da ih podrži u Novi Sad.

POGLEDAJ VIDEO: Hrvatska - Francuska 29:22

Francuski selektor Klod Onesta rekao je da su obe ekipe prikazale odličnu igru do 45. minuta, od kada je na terenu postojao samo hrvatski tim.

"Bili smo jako dobri u prvom delu, ali je Hrvatska bila znatno bolja u nastavku. Nismo odigrali na najboljem nivou drugo poluvreme", rekao je Onesta i ocenio da Francuska nije igrala na najboljem nivou ni tokom celog Evropskog prvenstva.

(old_image)

On je rekao da im sada ostaje da poprave utisak na predstojećim Olimpijskim igrama u Londonu.

Najbolji igrač meča Marko Kopljar, koji je postigao sedam golova za selekciju Hrvatske, rekao je da je njegov tim od početka igrao dobru odbranu i mnogo trčao, ali nije stekao prednost još u prvom delu zbog nekoliko ishitrenih napada.

Uz čestitke protivniku na zasluženoj pobedi, francuski bek Gijom Žil je rekao da su njegovi saigrači tužni što su izgubili od Hrvatske i izgubili šansu da se bore za medalju u Srbiji.

Beta

Pogledajte još