Slovenci: Mađari se ponudili, mi smo ih uzeli

"Samo smo razmišljali o pobedi. Možda nismo imali neki jak razlog za to, jer je Mađarska sigurno bila favorit, ali mi igramo na ovom turniru dobar rukomet. Neke stvari nam se slažu, a Mađari su se ponudili i mi smo ih uzeli i tu nema puno pameti", rekao je Denič posle pobede nad Mađarskom od 32:30 (14:13).

Denič je čestitao svojoj ekipi na pobedi i najavio da će Slovenija na isti način igrati i u poslednjem kolu Grupe dva sa vodećom selekcijom Španije.

"Sutra idemo na Špance i videćemo šta će nam oni ponuditi", rekao je Denič.

Desni bek reprezentacije Mađarske Miodrag Krivokapić rekao je agenciji Beta da nakon dobre igre u prvom krugu "ne može da veruje" da ih je poraz od Islanda "toliko izbacio iz ritma da ne mogu da se vrate".

"Neću nikako da potcenjujem Sloveniju, dobra su i velika ekipa i to su danas pokazali, ali mi bismo ovakve mečeve morali da dobijamo", rekao je Krivokapić.

Uz podsećanje da je u prvoj fazi Mađarska uzela bod Špancima i pobedila Francuze, Krivokapić je konstatovao da njegov tim nije smogao snage da se posle samo jednog poraza ne vrati i dobije ekipe koje bi trebali lagano da pobede.

"Ekipa Mađarske je pokazala da utakmice koje još ništa ne znače protiv super ekipa odigra dobro. Moramo da verujemo u sebe, jer bez toga ne može", rekao je rođeni Bačkopalančanin povodom očekivanja od susreta poslednjeg kola sa selekcijom Hrvatske.

Reprezentacija Slovenije pobedila je Mađarsku sa 32:20, u poslednjoj utakmici drugog kola Grupe dva Evropskog prvenstva.

Ovim porazom selekcija Mađarske, iako je bila najprijatnije iznenađenje preliminarne faze takmičenja i u drugi krug prenela tri boda, izgubila je mogućnost da se plasira u polufinale. U polufinale iz ove grupe idu Španija i Hrvatska.

Beta

Pogledajte još