Moguća arabitraža o transportu gasa

0

NOVI SAD, 25. januara 2012. (Beta) – Generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović izjavio je u sredu da se još pregovara sa madjarskim partnerima o transportu ruskog gasa za Srbiju i da je moguće pokretarnje medjunardone arbiraže u Cirihu ako uskoro ne bude postignut dogovor.

NOVI SAD, 25. januara 2012. (Beta) – Generalni direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović izjavio je u sredu da se još pregovara sa madjarskim partnerima o transportu ruskog gasa za Srbiju i da je moguće pokretarnje medjunardone arbiraže u Cirihu ako uskoro ne bude postignut dogovor.

Madjarskoj strani je predočeno da Srbija nije kršila ugovor o transportu gasa, rekao je Bajatović u Novom Sadu i ponovio zahtev da Madjarska spovede preporuke Evropske unije vezane za transport ruskog gasa.

„Ukoliko ne dodje do povoljnog ishoda u pregovorima sa Madjarima moraćemo da pokrenemo arbitrazu u Cirihu, a odredjene radnje u tom smislu smo već pripremili“, istakao je Bjatović.

Ugovor o tranzitu gaza iz Rusije za Srbiju potpisan je 1998. godina, sa rokom važenje od 20 godina, a srpska strana smatra da je on nepovoljniji od sličih ugovora koji postoje u EU.

Prema procenama „Srbijagasa“ naknade koje madjarska strana naplaćuje za transport ruskog gasa za Srbiju trebalo bi da budu 20 odsto manje.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.