Napredak Srbije u oblastima transporta

BEOGRAD, 25. januara 2012. (Beta) - Srbija je učinila značajan napredak u realizaciji projekata u svim oblastima transporta, ocenio je šef sektora za Sloveniju, Hrvatsku i zapadni Balkan u Evropskoj invensticionoj banci (EIB) Dominik Kurben.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva za infrastrukturu i energetiku Srbije, Kurben i direktor regionalne kancelarije EIB u Beogradu Andreas Beikos razgovarali su u Beogradu sa srpskim ministrom za infrastrukturu i energetiku Milutinom Mrkonjićem.

Navodi se da su predstavnici EIB prihvatili učešhe te banke u obnavljenju putne mreže u Srbiji, koju bi sa po 100 miliona evra trebalo da finansiraju Svetska banka, Evropska banka za obnovu i razvoj i EIB.

Bankari su se interesovali za ralizaciju projekata na železničkom Koridoru 10, prugu Stara Pazova - Novi Sad, gradnju deonica na putnom Koridoru 10 i za železničku infrastrukturu.

Ministar za infrastrukturu i energetiku Srbije Milutin Mrkonjić predložio je predstavnicima EIB da učestvuju u projektima u srpskoj energetici. Predstavnici EIB su prihvatili predlog i, kako je navelo Ministarstvo, verovatno će u četvrtak posetiti Elektroprivredu Srbije.

Pogledajte još