Šarapova srećna zbog plasmana u finale

MELBURN, 26. januara 2012. (Beta) - Ruska teniserka Marija Šarapova rekla je da je srećna i uzbudjena jer će igrati finale grend slema posle nekoliko godina.

Šarapova je u polufinalu pobedila Čehinju Petru Kvitovu sa 2:1 u setovima (6:2, 3:6, 6:4).

"Imala sam mnogo duplih grešaka, ali sam u važnim trenucima, na brejk loptama protivnice, dobro servirala, čak i druge servise. Srećna sam i izbudjena jer još mogu da igram na nivou grend slem finala", rekla je Šarapova u Melburnu.

Ona je istakla da je igrala agresivno jer bi u suprotnom gubila poene. Šarapova je istakla da bi više volela da osvoji grend slem nego da se vrati na prvo mesto svetske rang liste.

Šarapova će u finalu Otvorenog prvenstva Australije igrati protiv Ruskinje Viktorije Azarenke koja je u polufinalu pobedila Belgijanku Kim Klajsters.

Druga finalistkinja Viktorija Azarenka istakla je posle pobede nad Kim Klajsters u polufinalu da joj je to jedan od najvećih trijumfa u karijeri.

"Veoma sam srećna zbog pobede. Treći set je bio baš težak, sa puno uspona i padova. Kim je imala nekoliko neverovatnih udaraca. Pobedila sam i to mi je donelo mnogo radosti. Još sam na turniru tako da sam samo na finale fokusirana. Ovakvu priliku sam čekala dugo, ali je vredelo", kazala je Azarenka.

Azarenka je istakla da je Klajsters u drugom setu terala da trči "kao da je na maratonu". Finale ženskog singla izmedju Šarapove i Azarenke igra se u subotu.

Pogledajte još