Vuković: Hrvati imaju iskustvo, mi publiku!

"Koga god da smo dobili u polufinali, bila bi teška borba. Mi igramo za svoje snove i to nas hrabri i daje nam dodatnu snagu. Naša je obaveza da damo sve od sebe", rekao je Vuković brojnim novinarima u sportskom centru Kovilovo.

Srbija i Hrvatska sastaće se sutra u polufinalu Evropskog prvenstva, a selektor je kazao da je ta faza takmičenja novost za njegov tim.

"Ovo nam je prvo polufinale i to nam je nepoznat teren, ali igramo protiv Hrvatske, sa kojom imamo posebne odnose i motive. Njihova prednost je iskustvo, a naša, svakako, publika", kazao je Vuković.

Selektor Srbije priznao je da je da je Hrvatska vrhunska ekipa, ali je kazao da je najveći mogući problem da njegov tim "ne izgori u prevelikoj želji".

"Hrvati su izuzetna ekipa, ali smo i mi pokazali da imamo kvalitet. Želimo da pobedimo u sportskoj borbi i dobroj atmosferi u hali. Najveći problem bi bio da ekipa ne izgori u prevelikoj želji za uspehom, ali daćemo sve od sebe da se to ne desi", kazao je Vuković.

Iako je hrvatska poslednjih decenija mnogo veća ekipa od Srbije i osvajala je svetske i olimpijske medalje, Vuković veruje da će sutrašnji meč odlučiti detalji.

"Veliku ulogu u meču imaće golmani, ali samo uz pomoć dobre odbrane. Utakmicu će odlučiti sitni detalji", kazao je on.

Hrvatske izveštače je zanimalo šta se to promenilo u srpskoj ekipi da je konačno počeo da se ponaša kao tim.

"Stalno pričamo i pokušavamo da objasnimo igračima da su oni sada sami sebi najbolji prijatelji, i da za ovih 15 dana nemaju nikog drugog", odgovorio je Vuković.

Karata u prodaji je ostalo oko hiljadu, i one se mogu kupiti na blagajni Beogradske arene ili preko web stranice Tickets.rs.

Beta

Pogledajte još