Balić: Najveća utakmica protiv Srbije

"Možda je ovo najveća utakmica u svim sportovima do sada, ipak je to 20.000 ljudi, polufinale. Biće paklena atmosfera, biće ludo", rekao je Balić novinarima u Beogradskoj areni.

Balić je kazao da će njegova ekipa pokušati da iskoristi "male prednosti koje ima u odnosu na Srbiju".

"Treba se dobro pripremiti i parirati im u najjačim segmentima i iskoristiti neke svoje male prednosti koje imamo, a koje ćete videti na utakmici. Ne valja pričati unapred, treba biti pametan", kazao je Balić.

On je istakao da svi znaju koji je cilj hrvatske reprezentacije i da su igrači došli da ga ostvare.

"Srećni smo što smo u polufinalu, mislim da smo igrali dosta dobro. Osim tog jednog poluvremena sa Španijom, igrali smo na visokom nivou. Koncentrisani smo, znamo po šta smo došli i sada idemo da ostvarimo taj cilj", zaključio je Balić.

(old_image)

Golman Hrvatske Mirko Alilović prebacio je pritisak na reprezentaciju Srbije.

"Pritisak je na njima. Oni mogu da kažu da smo mi favoriti, ali pritisak 20.000 ljudi u hali, cele Srbije i javnosti je na njima. Mi nemamo šta da izgubimo, svoj cilj smo ostvarili, a to je polufinale. Sve preko biće fantastično"
, kazao je Alilović.

On je istakao da je ulog veliki, ali da ne želi poseban naboj.

"Veliki je ulog: medalja i direktne kvalifikacije za Olimpijske igre. Ne želimo poseban naboj, nije nam potreban. Ovde smo zbog rukometa i Evropskog prvenstva. Ići ćemo na pobedu i mi i oni, to je sport, neka pobedi bolji", kazao je Alilović.

Pivotmen Igor Vori rekao je da je hrvatska reprezentacija ostvarila prva dva cilja koja je zacrtala - da prenese četiri boda u drugu fazu i da se kvalifikuje u polufinale.

"Znamo prednost Srbije, to su svakako tribine. Odigrali smo mi mnogo
takvih utakmica. Međutim, njima je ovo prva ovakva utakmica, a mi ih
imamo puno u karijeri, tako da je pritisak na njihovoj strani"
, dodao
je Vori.

Meč između Srbije i Hrvatske igra se u petak od 20.15 u Beogradskoj areni.

Beta

Pogledajte još