Do vitke linije uz trikove manekenki

Jedna od Viktorijinih anđela, seksi manekenka Marisa Miler iskreno je priznala da i te kako mora da bude veoma disciplinovana i da strogo vodi računa o ishrani i vežbanju kako bi bila u top formi. Pored brojnih odricanja na koja je primorana, otkrila je da ipak postoje mali trikovi kojima pribegava ne bi li lakše održala idealnu težinu i podelila ih je sa čitaocima časopisa "Women's Health", а mi ih prenosimo vama. Možda će vam Marisini saveti delovati pomalo neobično, ali verujemo da će biti dovoljan jedan pogled na njeno telo pa da je poslušate.

Jedi gola

"Ljudi jedu pametno kada su svesni svog tela, a najbolji način da to postignete je da ga stalno vidite.", kaže Marisa. "I zato, kad pokušavate da sknete kilograme, provedite više vremena sa što manje odeće."


Hranu pripremi unapred

(old_image)

"Uvek pripremim malo više pirinča i povrća koje zatim spremim u frižider kako bih imala zdrav i brz obrok ako ogladnim. Takav lagan obrok lako mogu da začinim prelivom po želji, a time izbegavam mogućnost da posegnem za fast fudom u napadu gladi.", kaže Marisa.


Vežbaj "kontrolu porcija"

Umesto velikih pakovanja slatkiša, lepa manekenka preporučuje mala, pojedinačna pakovanja: "Umesto velikih čokolada, u supermarketu radije kupim pet malih čokoladica koje mogu da pojedem po jednu kad poželim nešto slatko. Tajna je u kontrolisanju porcija."


Pronađi zdrave alternative svojih omiljenih namirnica

Kako bi izbegla suvišne kalorije, Marisa uvek bira zdravije alternative svojih omiljenih namirnica. Umesto majoneza koristi zdravi sos kojeg sama sprema, a umesto klasičnog čipsa koji je pun masnoća, bira zdrave niskokalorične grickalice poput čipsa od voća.


Skloni prste od dečkovog džunk fuda

Poznato je da momci uglavnom ne vode računa o zdravoj ishrani i u njihovoj blizni je skoro uvek gomila primamljive, ali kalorične i nezdrave hrane: hamburgeri, pomfrit, grickalice, piza, gazirani napici, pivo... Ponekad je veoma teško odoleti, a bar malo ne gricnuti nešto od toga, iako ste čvrsto rešili da povedete računa o ishrani. "Kad sam upoznala svog dečka, za kratko vreme sam dobila pet kilograma.", priznaje manekenka. "Kad se zaljubljujete, sve što radite je maženje i klopanje, a to nije dobro za vašu liniju, iako u tom trenutku ne mislite o tome. Sada na njegove omiljene namirnice, kao što su limenka Koka-Kole i hamburger, gledam kao na posebne poslastice kojima se tek ponekad počastim.", zaključila je Marisa.

(old_image)

Pogledajte još