Sveštenik bio na Konkordiji umesto na meditaciji

0

Meštani italijanskog mesta Bezana Brijanca zaprepastili su se kada su na društvenoj mreži Fejsbuk otkrili da je njihov sveštenik umesto na odmoru radi meditacije kako je i najavio, bio na brodu "Kosta Konkordija", nasukanom pre dve nedelje kod ostrva Điljo.

„Teško je poverovati da brod tog tipa može biti pogodno mesto za molitve i promišljanje o veri. Sav taj komfor, osvetljenja, zabave svih mogućih vrsta teško da priliče tišini i meditaciji: tako su verovatno razmišljali parohijani Bezane Brijance kada su otkrili da se njihov sveštenik nalazio na luksuznoj 'Konkordiji' umesto na meditaciji, kako im je i najavio“, piše list „Korijere dela sera“.

Don Masimo Dongi razotkriven je posle brodoloma kod Đilja – nikakvo povlačenje na tiho, spartansko mesto radi promišljanja. Sveštenik je bio na odmoru na „Konkordiji“ s najbližim članovima porodice.

Izdao ga je komentar njegove rodjake objavljen na Fejsbuku u noći u kojoj se brod nasukao – pošto je uspela da stigne do obale, devojka je odmah putem interneta obavestila rođake i prijatelje da je čamcem za spašavanje s „Konkordije“ stigla na bezbedno, zajedno s ostalim članovima porodice i ujakom, upravo don Masimom.

MILANO, 27. januara 2011. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.