Filipović: Igra pameti i strpljenja!

On je poželeo da se u nedelju igraju tri finala u kojima će nastupati teniser Novak Đoković na Otvorenom prvenstvu Australije, odnosno vaterpolisti i rukometaši Srbije na Evropskim prvenstvima.

"Bila je ne samo fižički naporna igra već i igra pameti, strpljenja i bolje koncentracije. Posle mračnog perioda u prvoj četvrtini primili smo samo tri gola i to je veliki pokazatelj i rezultat. Dokazali smo da ekipa može da se uzdigne i dođe do pobede", kazao je agenciji Beta najbolji vaterpolista sveta u 2011. godini.

POGLEDAJ FOTO GALERIJU:
Srbija - Italija 12:8

Filipović smatra da je Srbija u drugoj četvrtini "prelomila utakmicu" i da je "snažnom odbranom održala prednost do kraja".

"Slomili smo ih jakom odbranom i golovima iz spoljne linije, bili su primorani da menjaju golmana i posle toga je sve bilo pitanje strpljenja i egzekucije", kazao je Filipović.

On je poželeo da u nedelju navijači Srbije gledaju tri finala.

"Čestitam pre svega Novaku Đokoviću koji je prvi Srbin koji je danas izborio finale. Mi smo drugi, a sada idemo da bodrimo rukometaše (protiv Hrvatske) i nadam se da ćemo u nedelju imati tri finala", kazao je Filipović.

Oko stotinak navijača Srbije na bazenu u Ajndhovenu bodrilo je srpske vaterpoliste i posebno Filipovića pesmom "Fićo majstore!".

(old_image)

Srpski vaterpolista Stefan Mitrović ocenio je da je Srbija zasluženo u finalu Evropskog prvenstva i da je koncentrisanom igrom u odbrani i kontranapadom došla do pobede protiv Italije.

"Mislim da su nam kontranapadi doneli prednost, zaustavili smo Italijane u toj njihovoj igri u međuzoni i dali im dva tri vezana gola. Očigledno nam je prijala pauza od tri dana koju smo imali, nismo izgubili ritam i zasluženo smo u finalu", kazao je Mitrović.

Mitrović u meču za zlatnu medalju očekuje tesku utakmicu, bez obzira na protivnika.

POGLEDAJ VIDEO:
Srbija - Italija 12:8

On je posebno zahvalio navijačima Srbije i rekao da je utisak na bazenu kao da se igra u Srbiji.

"Imao sam utisak kao da smo igrali u Beogradu, Kragujevcu, Nišu ili Novom Sadu, a ne u Ajndhovenu. To je još jedna potvrda da Srbi vole sport i vaterpolo i da nam pružaju podršku", rekao je Mitrović.

U drugom polufinalu, koje je u toku, sastaju se Crna Gora i Mađarska.

Beta

Pogledajte još